5 september 2014

Defensiepersoneel verdient beter

Onder die noemer houden kaderleden van de Marechausseevereniging, AFMP, ABVAKABO, VBM en BBTV op vrijdag 12 september samen een manifestatie op het Plein in Den Haag. Wilt u daar als lid ook aan deelnemen dan kunt u zich hieronder aanmelden!

Waarom organiseren we een manifestatie? De politiek komt langzaam tot het inzicht dat Nederland meer aandacht moet besteden aan Defensie. Daarbij horen we echter niemand zeggen dat er vooral geld naar het personeel moet. Geld voor bijvoorbeeld een goede CAO, een fatsoenlijk pensioen, de oplossing van het AOW-gat en de WUL.

Het Defensiepersoneel zit vandaag (donderdag) al 546 dagen zonder CAO. Uw arbeidsvoorwaarden zijn jarenlang verwaarloosd.

Waarom nú een manifestatie?
We staan aan de vooravond van Prinsjesdag én aan de vooravond van een zwaar onderhandelingstraject over onder andere arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Het is belangrijk dat we nu aandacht vragen voor de positie van het Defensiepersoneel, voor uw positie!

We willen “druk op de ketel zetten” en laten zien dat er serieus rekening moet worden gehouden met uw belangen, of u nu werkt of met UKW of pensioen bent. De werkgever moet zich realiseren dat er nu echt forse stappen moeten worden gezet. Want het Defensiepersoneel verdient écht beter. Een beter loon, een fatsoenlijk pensioen, géén AOW-gat, compensatie van de WUL.

Waarom niet samen met alle Defensievakbonden?
Wij hadden ook liever samen “zij aan zij” gestaan. Wij hebben de ACOM en de GOV|MHB ook uitgenodigd mee te doen, zij zijn echter van mening dat de manifestatie te vroeg komt. Dat is jammer, maar realiseer u dat de Marechausseevereniging en de AFMP, ABVAKABO, VBM en BBTV samen driekwart van het georganiseerde Defensiepersoneel vertegenwoordigen.

Aanmelden
We houden op 12 september een kleinere manifestatie met kaderleden, als eerste signaal aan de politiek en de Defensietop. Wilt u als lid ook deelnemen aan deze manifestatie dan kunt u zich hier aanmelden. We gaan u die dag uitgebreid informeren via de website.

Meer over:
BVJ
Acties