6 maart 2015

Eerste reactie MARVER deelresultaat AVW 2015

De FNV bonden AFMP en MARVER zijn niet enthousiast over de voorlopige uitkomsten van de onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor Defensiemedewerkers.

Tijdens een eerste raadpleging van kaderleden werd het voorlopige resultaat ter beoordeling voorgelegd. Snel werd duidelijk dat het gebrek aan vertrouwen in de werkgever Defensie, de beoordeling van het deelresultaat negatief beïnvloedt. Sommige aangekondigde maatregelen zijn in de ogen van deze kaderleden niet meer dan goede voornemens en missen uitgewerkte zekerheden. Andere maatregelen werden gezien als oude wijn in nieuwe zakken. Bovenal wordt een verwachte loonontwikkeling na jaren nullijn volledig gemist.

De Defensie bonden van de FNV maken hun definitieve oordeel pas op nadat er een bredere ledenraadpleging is gedaan. De verwachting na de eerste raadpleging van kaderleden is niet hoopvol.

Desinformatie door de Minister van Financiën helpt hier niet bij. Deze stelde gisteravond in het TV programma Pauw onjuist dat er al sprake zou zijn van een nieuw afgesloten “CAO” binnen Defensie. Hiermee versterkt het kabinet het eerder genoemde wantrouwen en zet daardoor het overleg over arbeidsvoorwaarden binnen de sector Defensie op scherp.

Klik hier voor het artikel over het eerste onderhandelaarsresultaat.

Meer over:
SOD
C&R