Wat doet de MARVER voor jou?

De MARVER spant zich voortdurend in om de arbeidsvoorwaarden voor haar leden te verbeteren. Hierbij kun je niet alleen denken aan loon en vergoedingen, maar bijvoorbeeld ook aan loopbaankansen, opleidingen, verlof, werktijden en veiligheid. De MARVER zet zich eveneens in voor zaken die belangrijk zijn ná een loopbaan bij Defensie, zoals pensioen, UGM, uitkeringen of voorzieningen.

De MARVER en AVW

Rechtspositie voor militairen

De rechtspositie voor militairen is niet te vinden in één overzichtelijk cao-boekje. Je moet daarvoor speuren in de vele regelingen, die staan in de zogenoemde MP-bundels. Door de enorme hoeveelheid is het vaak lastig de juiste informatie te achterhalen. Daarom bieden wij je een overzicht van de meest gezochte regelingen en onderwerpen. Staat jouw onderwerp er niet bij of is de regeling onduidelijk? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we het voor je uit.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor burgermedewerkers

Voor burgermedewerkers geldt een andere rechtspositie dan voor militairen. De overeenkomst is dat ook burgermedewerkers zich vaak suf zoeken naar de juiste informatie in de vele regelingen die voor hen op de MP-bundels staan. Wij bieden je daarom de helpende hand met een overzicht van de meest gezochte burgerregelingen en onderwerpen. Ben jij burgermedewerker bij Defensie en kom je er ondanks dit overzicht niet uit? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we met je mee.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor na de dienst

Ook na jouw loopbaan werkt de rechtspositie van Defensie nog door. Denk daarbij als postactieve medewerker niet alleen aan je pensioen, maar ook aan andere regelingen, die afhankelijk van het soort ontslag, van pas kunnen komen. Sommigen verlaten Defensie immers op eigen verzoek, terwijl anderen door een contracteinde, ontslagleeftijd, reorganisatie of ziekte stoppen met hun werk. Dit is een overzicht van de meest gezochte regelingen voor na de dienst, zowel voor oud-militairen als voor oud-burgermedewerkers. Mis je specifieke regelingen of situaties? Neem dan even contact met ons op.

Naar mijn rechtspositie